Bilder på mig

KAN ni hitta här. Sitter för tillfället på Hotellet, vi åker nämligen hem idag.
 

Österrike

Är i Schladming på skidresa. Så jag har inte kunnat uppdatera så jättebra. Internet har inte funnits och med det här inlägg vill jag bara säga att jag lever men min tanke är inte att blogga under denna veckan. Åker hem idag men chillar på hotellet nu.


After Ski

 

Last Christmas 

Christmas day


Länkar Random bloggar

Titta och se om just din blogg blev länkad.
    
    
En för tidig julklapp.

Sofias serietips #1

Hejsan! Sofia heter jag och är Kajsas syster. Själv driver jag en serieblogg www.nattstad.se/Sofia.Mattsson  jag skriver in alla serier som jag ser på, men eftersom jag inte kan få nog att prata om serier passar jag på att låna min systers blogg också.
 
Mitt första tips här blir en av mina absoluta favoritserier för stunden och det är Hart of Dixie. Jag älskar i stort sätt allt om denna serien, den är extremt mysig och charmig och ett stort plus är att Rachel Bilson är med. Ett stort plus är också att Hart of Dixie bara blir bättre och bättre!
Serien handlar om:
Zoey Hart (Rachel Bilson, the OC) är en lovande ung läkare i New York och dotter till en av värdens främsta hjärtkiruger. När hon inte får den praktik platsen som hon ville ha i New York även om hon enligt sig själv var den bästa av alla som sökt platsen. Anledningen till att hon inte fick platsen är att hon inte vet hur man behandlar människor. Så det ena leder till det andra och Zoey hamnar i den lilla byn Bluebell Alabama, där folk lever för sina traditioner och inte är jätte moderna. Man kan lungt säga att hon inte passar in, när hon också får veta att hon ärvt halva läkarmottagningen uppstår det ett minde krig mellan Zoey och den andra läkaren som anser att han ska vara den enda läkaren i Bluebell och kampen om patienterna har börjat.

Vill ni läsa mer om Hart of Dixie kan ni göra det här, där jag har skrivit lite om varje avsnitt sen jag startade min serieblogg,www.nattstad.se/Sofia.Mattsson
 

Julkalender 20 December

 

Julkalender 19 December

 

Julkalender 18 December


Lite sent.

On the Bus

Igår på väg hem.


Glögg


Är ingen glögg drickare. Men man har lite russin i och dricker det i små söta koppar. Med lite peppakakor vid sidan och myser.

Julkalender 17 December

 

Tredje AdventDå är det redan tredje advent och nu är det bara en vecka kvar drygt innan JUL. Själv får jag jullov på torsdag. Hos mig har lite utav snön (regnat/töat) bort, men det finns lite kvar, eller det är bara vägarna och får ingång mot huset som är tomt på snö. Men lite det jag skrev om i mitt inlägg för Andra Advent är att "det kommer lite snö i slutet av november och sedan försvinner det till Jul" Stämmer lite in.

Hoppas ni alla haft en bra tredje advent.

Något jag tänkte på i efterhand

Jag syftar på det HÄR inlägget. 
Något jag tänkte på så här i efterhand, detta är vad barn i unga åldrar lär sig, jag menare inte, skoja, göra roliga miner eller leka. Nej jag tänker generellt på alla bilder, skönhets ideal. Dessutom är dem alla väldigt finklädda för att vara deras tid och land.

Är någon utav tjejerna/flickorna tjocka eller stora?
Är det någon som har stor eller en krokig näsa?
Eller att någon ser ful, dålig eller konstig ut?


Julkalender 16 December

 

Veckans Grymmaste BloggDet kommer inte en ny omgång av veckans grymmaste, därför drar jag fyra. Jag meddelar när veckans grymmaste börjar igen.

Erbjudande som gäller hela 2013

Min ide är att ni får en länkning varje månad år 2013, men för att få den måste du följa mig på bloglovin eller blogkeen. En vecka innan kommer jag lägga ut ett inlägg där man kan skriva om man börjat följa min blogg eller redan följer den.

Men jag behöver minst 20 kommenterar (ej kommentarer som lyder allt bra, hur mår du) ,och att man då är villig att följa min blogg och få en länkning, där nya läsare kan hitta din blogg.

Gick med i hästar finns inte

Känns bra att gå med och gilla. Hästar finns inte, hästar är en frukt. Ville bara läsa allt som sägs och skrivs. 

Vad tror ni, finns hästar eller inte?
Eller är det bara en frukt? 
På sidan säger dem att allt gått för långt och att det var kul med skämtet en gång, men nu börjar det bli lite uttjatat. Jag vill höraera åsikter.

Här är jag med i veckans blogg


T
ryck på bilden och va med.

Hur tolkar ni min blogg?

Ni kan alltid bara skriva något alternativ, men vad får ni för uppfattning av att kolla på de senaste inläggen eller kategorierna i menyn.

Julkalender 15 december

 

Lucia


Bilden blev suddig. Även precis när jag skulle ta den här bilden skulle en framför mig ta en bild,(ni ser telefonen som lyser).

Så här såg det ut i domkyrkan när några treor på skolan hade ett lucia tåg, väldigt dålig bild men, men. Varför har man lucia, det fanns för länge sedan en flicka med blondt hår... osv. Som skulle lysa upp dagen. Så är det något minne för att hon dog, fast jag vet inte om det har med själva lucia dagen.

Det blev en blandning mellan att skriva om lucia och när jag såg ett lucia tåg.
Här kan ni se mitt gäst inlägg som jag gjorde på Nattstads största serieblogg.


Inspiration Gamla Tider


Julkalender 14 december

 

Christmas Inspiration


Luciatåg i Domkyrkan

Japp idag ska man titta på luciatåget i domkyrkan. Första gången. Ni har väl också tänkt på att det är 13 idag alltså otur.

Lånad bild från google.
Ska göra ett inlägg om mina tankar om lucia senare.

Julkalender 13 december


Lucia idag och en jul låt.
 

Tipsar


Brukar ibland tipsa när jag är med i veckans blogg, denna gång är jag med här på http://www.nattstad.se/Simonevonb, va med ni också, tryck på bilden och va med, kolla även in hennes två senaste vinnare.

Pepparkakor

Vad väljer du mjuk eller hård pepparkaka?
Vilket är godast? Gör du hellre egna med olika former eller köper du helst?
Lånad bild från google.

I min familj köper vi peppakakor, mest för att vi inte har tid. Det passar också ganska bra med tanke på att jag är glutenintollerant. Det köps glutenfria till mig, köps det alltid vanliga peppakakor till de i min familj. Jag tycker att peppakakorna går på ett ut. Ibland tycker jag det är godare med köpta för att man bränner dem man gör själv eller så blir den mjuka. Jag gillar hårda och knapriga.

Har ni eller ska ni baka egna peppakakor?

Vad tror du?

Eller hur många läsare har jag, eller annat, hur jag är som person, cool, nörd eller normal.
Det finns inget fel svar om man inte sagt något. Det finns däremot ett rätt svar. 


Två gissade, publicerar inte ifall de är rätt.

12 12 12 12:12

Det är helt sjukt och det är sista gången som det kan bli så här, eller som jag får uppleva ett sånt här år/dag/timme. kan ju inte bli 13 13 osv. Det är både jobbigt men coolt på samma gång. Man borde hoppas på att det händer något fantastiskt, men det där extra lär inte hända när man är i skolan.
 

En bild på mig för varje månad Mars till Juni.

Julkalender 12 december

 Glömde nämna Harry Judd från Mcfly spelar trummor i musik videon.
(Harry Judd i samma band som Tom Fletcher, som skrev låten I want till One Direction eller så var det bandet som skrev låten).

Chokladkalender

Det är det bästa som finns att kunna på morgonen eller kvällen ta en liten chokladbit, och att man även kan klara av att inte ta mer än en per dag. Sedan chokladen är enligt mig extra god. Mina vanliga favoriter är Marabou Mjölkchoklad och Daim. MUMS.

Lånad bild från google.

Julkalender 11 december

Crazy week

Tävlar om en länkning

Jag är med och tävlar hos Moa en av tjejerna i The Kick Back Pack. Det jag tävlar om är att synas längst uppe på hennes blogg. Det skulle vara hur kul som helst att vinna. 
Va med ni också TRYCK HÄR eller på bilden så kommer ni direkt till tävlingen.

Tjuvarnas jul

Förra årets Julkalender tyckte jag var bra.
Det var massa snö och det tycker jag är ett av det viktigaste i en julkalender. Den utspelar sig heller inte i nutid, enligt mig gjorde det julkalender väldigt bra. Då passade även tjuv temat in.
 
Klappsnapparna jag gillar inte bossen direkt, men det måste finnas någon man ogillar för att det ska bli bra. Dem andra tycker jag bara är härliga.

Något jag inte förstår mig på varför klagar man på årets julkalender, borde man inte klagat på Tjuvarnas Jul då. Asså man ska ju inte lära små barn att tjäla, det är princip samma sak som anden i glaset.

I julkalendern fanns det snälla som dumma personer, i slutet blev det så att de som var snälla fick det bra, som barnen på barnhemmet. Den dumma ägaren till varuhuset (tror hon kallades för direktörskan), hon som hade barnen på barnhemmet som anställda, fast barnen inte tjänade några pengar, hon gick det inte så bra för. Eller han som tog hand om barnhemmet, han skulle hela tiden ha pengar. 

I alla fall de som hade ett gott hjärta blev det bra för och de som hade ett ont hjärt gick det värre för.
Lånad bild från google.

Julkalender 10 december

 
 

Andra Advent

Tänk att det redan är snö, det gör det extra mysigt nu inför jul. Vanligtvis brukar det komma lite snö i slutet av november, sedan försvinner den till jul, men nu känns det som att det kommer vara snö ända fram till jul.

Lånad bild från google.

Nu så här vid Andra Advent känns det som att det är kort kvar till jul men ändå så himla långt, det är två hela veckor och för min del är det tre prov. Och därför känns det så himla långt kvar, men bara några få dagar. Det är så mycket man ska plugga till, och jag måste få bra på mitt sista prov innan lovet. Mitt förra gick jättedåligt, satt och skrev på en fråga i 1 timme och det var inte ens bra. Men helt ärligt jag tror faktiskt jag är den mest korkade människan på denna Jord. Ha en fortsatt bra Andra advent.


Jag är med i Keelas tävling om att vinna ett skydd till min dator.

Här Keelas inlägg.
Här det jag vill vinna.

Julkalender 9 december

 Från Melodifestivalen

Veckans Grymmaste Blogg + Ny omgång


Andra kommentarer hänvisas till andra inlägg.

Får jag över 100 följare på bloglovin kommer alla få en länkning i min blogg under hela nästa vecka. Plus att det blir fem som vinner veckans grymmaste och dem får även en länkning fast senare i veckan. Det måste vara över 100 följare under halva lördagen och hela söndag.

Är med i veckans blogg här

Julkalender 8 december

 Passar bra med Darins dag i "Så mycket bättre"

Längdskidor

Ska åka längdskidor nu. Åker med min bror och hans kompis.

Det ska bli dagens träning. Har varit sjuk i en vecka och är väldigt sugen. Och vädret är perfekt, sol men kallt så det inte är massa slask.


Lussekatter

Lussekatter är goda, de går att göra dem i olika former. Ska berätta en sann historia. Med tanke på att jag är glutenintollerant så kan jag inte äta mjöl, råg, korn och kan även inte äta vanlig havre (kan äta ren havre). Så när vi bakade lussekatter på hemkunskapen, var mina mindre ljusare och torrare. Så när man ska hitta sina egna ser man en liten omringad av andra mega stora.

Jag vet inte riktigt varför man äter lussekatter, det har väll något med någon jultradtion att göra.

Men tillbaka till mina små ljusa torrare lussekatter. När man bakar glutenfritt fastnar degen lättare i bänken, därför använder man mer mjöl, mjölet gör däremot lussekatterna ljusa och torra, varför dem blev mindre vet jag inte riktigt.
Lånad bild från google

Tänkte bara nämna.
Vanligt vetemjöl har gluten i sig, man kan se glutentrådar, det är det som gör det lättare att jobba med degen och att den inte klibbar fast i händer och bord. Så tips vid bak av glutenfritt använd lite mer mjöl.

Julkalender 7 december

 

Julkalender 6 december

 

What

Jag har tittat på de nya buss tabellerna som införs nästa vecka och jag ser att jag kommer behöva gå tjugo minuter varje morgon (förutom fredagar) för att komma i tid till skolan och inte komma några sådär 5 minuter sent varje dag. Sedan på Fredagen kommer jag behöva gå några minuter också för att komma till skolan. 
Det finns inga minutrar på min sida, och no way att jag ska komma till skolan 25 minuter tidigare än vad jag behöver, för att busstabellerna inte kunde var 5 -10 minuter tidigare.
Så här tycker jag.

Men får tänka positivt. Tänk vilken bra träning, men skit vad jag kommer bli röd om kinderna, nu i vinter. Man behöver också ha varma kläder så man inte fyser till is, men när man kommer in i skolan kommer man vara ett element. HAHA, Bästa skämtet om det inte var sant.

Julklappar

Det alla väntar på är jullovet och självklart julklappar, att sitta på kvällen vid granen och öppna paket. Det var några år sedan nu som jag satt där under granen med en tomte som delade ut julklappar. Min favorit julklapp är den jag får från min morfar som är pengar. Kanske är det för att jag gillar att spara. Det är däremot vanligt med annat. När jag var liten typ 5 år så fick jag dockor, jag fick sammanlagt två stora dockor och en av dem kan gråta. Jag gillade alla julklappar som jag fick, men nu vill jag ha pengar som jag kan spara och i så fall köpa mig något som jag verkligen vill ha.

Det spelar ingen roll vad man får så länge man umgås med familj och släkt, enligt mig. 
Den tråkigaste julen va när min syster inte va med, eller när mina kusiner bara kunde komma en timme, för att de skulle fira jul med sin mamma.

Julkalender 5 december


Kanske inte bästa julkänslan med sol och sommar.
 

Kaspar i Nudådalen

Är den första Julkalender som jag kommer ihåg att jag gillade, den var inte bäst. Kan även vara så att det var den första eller andra jag såg så jag va som fastklistrad och bara ville se nästa avsnitt. 
Så längtade jag till Jul.
 
Den handlade om:
Atom Rangnar som äger den enda affären i byn, sedan finns det Greger som är anställd.
Det bästa är när Lisa säger att bakpulver är ungefär samma sak som mjöl. 

Sedan fanns det Åke Åman, jag avskyr honom fast han gjorde julkalender bra. Han gjorde även spelet bra. Alla mot Åman.

Kaspar är enligt mig barnslig i alla fall nu i efterhand. Alltid när jag såg va Lisa min favorit.
Kaspar morfar tycker jag är lite läskig nu när jag tittade i efterhand, så han måste varit det då 2001 också.
 
Jag gillade all snö som gjorde byn så mysig och man fick en jul känsla.

Julkalender 4 december

 

Vem ska bli min 100 följare på Bloglovin?

 
Update:

Haha humor på bara en halv timme slutar två att följa min blogg på bloglovin, undra vilka dem är.
 

Krampusar


Sorry om ni blir lite rädda och skräms av dem här. Men är ni i Österrike eller något annat land i mellan europa vid jul tid. Spring för livet och göm er, om ni ser dessa eller hör klockor som dinglar. Annars, kan ni bli piskade med deras kvastar som ni ser dem hålla i. Det är en tradition i dessa länder att piska ur synder ur barnen, för att de ska få mer julklappar, min systers julklapp va däremot ett blått ben, detta på grund av att en tjej som blev piskad inte kunde vara tyst och denna tjej följde efter min syster in i en gränd som min syster försökte gömma sig i. Krampusen piskade på båda även om det bara var en som skrek.

Det värsta ni kan göra är att skrika, kolla heller inte in i deras ögon (för det är respekt) eller så tar ni bara och håller i en cigarett, det är något med cigaretten som förstör dräkterna, dessa kostar några tusen.

Hör du eller ser ett monster eller något liknande spring och göm er, ni är heller inte säkra inne på hotellet, om det inte är låst. Sök på krampusar och läs mer eller bara titta på bilder för att veta vilka ni ska gömma er för. 

Jag ser det snöar

Nu är det några centimeter snö, nu får den stanna så julen blir mysig.

Snön kom i helgen först men det var typ 1 mm.


Julkalender 3 December

 

Veckans Grymmaste Blogg + Ny omgång


Första Advent

Som vanligt fyra helger innan Julafton är det första advent. Man tänder det första ljuset i ljustaken.

Nu börjar det bli lite julstämning. Alltså mysigt och man räknar ner dagarna till Julafton. Även  de som inte går i skolan räknar ner till Jullovet. Häng i det är bara några veckor kvar.

Julkalender 2 December

 

Dagens Citat


Mysteriet på Greveholm Julkalender

Tyckte att det passade bra nu den 1 December, när den gör comeback. Jag var inte ens ett år då så jag har inget minne och kommer inte ihåg något. Istället frågade jag min syster om vad som hände och så. Enligt henne var det en av de bästa. Själv har jag andra som favoriter för att jag såg inte denna.

Men det handlade om en familj som skulle fira jul på ett stort slott alltså greveholm. Det fanns spöken på slottet. Det fanns även ett hemligt rum där en som hette Gasten bodde. Men jag ska inte skriva mer om det i fall det är samma som i år. Min syster slutade också drick kola efter denna Julkalender. Efter att mamman i familjen hade lagt en tand i cola för att visa hur snabbt det fräter bort.

Här har ni år talen
1996 Mysteriet på Greveholm
2012 Mysteriet på Greveholm 2.

Nu får vi se om årets julkalender blir en Hiss eller Diss. Om den inte kan hålla tillräckligt hög standard blir den en diss, men det har bara gått ett avsnitt hittills.
Vad tycker ni själva om det första avsnittet?

 
Jag tyckte första avsnittet var helt okej.

Julkalender 1 December

Denna låt startar min Julkalender.

RSS 2.0