Sweet dreams

Nu ska jag göra mig i ordning för att se på sista avsnittet på 1 säsongen. Sedan ska jag sova.

Erbjudande

 
Någon som vill ha en gratis Design
Man får inte headern och vill man ha en annan färg fixar jag det EX. på bakgrunden.
Intresserad behöver jag mail så jag kan skicka kodmallar till dig. Den är enkel och du kan ändra lite själv om den inte är perfekt.

Till Bloggen HÄR

Till Info HÄR

Tjuvkika

Tittat på två filmer

Första var Beastly, den var ganska bra, passade på förmiddagen. Huvudrollerna är Vanessa Hudgens och Alex Pettyfer.
Andra filmen var Abduktion med Taylor Lautner.

Cool den var däremot ibland lite läskig, fast det var mer i mitten, början.
 

Tips vid träning och tävling

Du är en tävlings människa och du vill vinna. Men för att vinna måste du vara stark mentalt. Hur tror ni en roddare vinner ett OS guld, dom peppar sig själva med fantastiska saker, ex. de ser sig själv gå över mållinjen först de vinner. Det är nog ingen som skulle orka vara så snabba om de har massa tråkiga tankar. De tänker, ex. nej jag har ingen chans att vinna, jag är för långt efter. Det förstår ni alla. Har man inga positiva tankar då blir resultatet sämre och man blir snabbare trött. 
Så ska ni tävla där det kräver mycket uthålighet och styrka, tänk på roliga saker.

Jag kan säga att när jag tränar roddmaskin hemma. Då åker jag inte fram och tillbaka hela tiden, jag tänker istället, en situation, ex. jag ska visa hur grym jag är och ja det är ingen som ska slå mig. Jag kommer ifrån en familj/släkt där man bara ska vinna och vara bäst tävlingsmänniskor kallar vi det, då kan inte jag vika ner mig, jag ska inte förlora mot någon, jag ska vinna. Så här tänker jag även om det aldrig kommer hända i verkligheten. 
 
När man tränar då tävlar man i sitt huvud och då ska man ha positiva tankar för att få energi och orka mer.
 
Så nästa gång du ska ut och springa. Då tänker du på något som får dig på topp. EX, att det är någon som tror att hon/han är bättre än alla andra då bara du börjar tänka på hur grym du är och att du är bättre än personen. Du är bättre än personen för att du är ute och springer men personen ligger hemma och latar sig. 


Tänk alltså positiv tankar som får igång dig och gör dig bättre. Ut och träna nu och tänk massa positiva tankar. Det kan vara svårt att komma på några.


Direkt länk till veckans grymmaste blogg.

Åh va söta hundarna är

Jag är kär i hunden som gäspar, hunden som sitter i Zayns knä är så söt så jag tror jag dör. Eller Liam och Louis hundar som bara sitter i deras knän och ser så ledsna ut så det blir sött. Men Nialls hund slår allt bara för att den nosar på Zayn, hahah.

God natt nu ska jag lägga mig och läsa min engelska bok. Vi höres i morgon.
Det verkar som att min header är lite konstig, är den det för er också?
I alla fall väntar och ser hur den ser ut i morgon när jag vaknar.

Blogkeenbyte

Alla de som börjat följa mig på blogkeen eller som jag har gjort ett blogkeenbyte denna veckan får en länk i ett inlägg, en bild som är en länk. 

Även ni som inte har gjort ett blogkeenbyte med mig kan göra det och få en länkning, i detta inlägg ända fram tills på onsdag 23:59.( Ni kan om ni vill, kan ni göra ett blogkeenbyte med mig också) Kommentera i detta inlägg och vi följer varandra.

Bilden blir såhär stor ungefär och klickar man på den kommer man till din blogg.


Veckans grymmaste blogg

Tips för att må bra/acceptera sig själv

Ge dig själv 5 pepp, varje kväll. Har du komplex för ditt utseende eller bara tycker att du ser ful ut, att du letar upp fel hela tiden då ska du.

1. Leta upp fem saker på dig själv som du gillar och som du inte har komplex för och säga ex "Jag har väldigt fina ögon, jag gillar min hårfärg". Detta för att du inte ska tänka på det som du har komplex för och mår dåligt över. Du kan säga samma sak varje kväll. Eller gå nu och ställ dig framför spegeln.

Det kan även vara så att det är något i din personlighet eller ditt beteende som du inte gillar, då ska du komma på 5 saker, som du vill ändra på och hur du ska ändra på det.
 
Du tycker du shoppar alldeles för mycket. Varje gång du går in i en affär är det något du ser som du gillar och du måste bara ha det. 
 
Mitt knep är att du har ett sparkonto. Där du har dina pengar och de pengarna använder du inte utan du sparar dem. Men grejen är inte att du inte ska köpa något alls, kanske till en början.
Du ska sedan ha ett konto som du har lite pengar på och handlar med. Då kan du inte köpa varenda sak du ser utan nu får du tänka till.
Vad är viktigast vad har jag mest användning för. Tänka igenom beteende och liknande.

Svar på fråga

Vilka ämnen pluggar jag bäst i?

Det är lite svårt att svara på. Jag skulle säga att är du en plugg människa pluggar man mer. Och man måste hitta sitt sätt att plugga på, jag har nu provat det jag skrivit om nedan.

Jag har inte fått tillbaka mina prov resultat ännu och jag vet inte om det är mitt sätt ännu. Men egentligen kan du inte plugga på samma sätt i alla ämnen. Det kändes som att det funkade i Företagsekonomi, men mindre bra i privatjuridik. Man kan plugga så i Matte fast man måste lära sig utan till hur man skriver en ekvation, men jag känner att jag är ändå ganska bra på matte så jag la inte ner lika mycket tid på plugg där.

Den överstta metoden fungerar till Företagsekonomi och samhälls ämnena, och skriftliga prov i No ämnena.

Jag har på sätt och viss pluggat så som jag skrev i början av förra inlägget, men då läste jag igenom alla sidor utan att förstå dem. (inte så smart). Nu gör jag det bara på kortare tid läser typ kapitel indelningarna och sedan läser jag igenom sidorna.

Men det är ibland smart att läsa igenom många sidor också, som när man läser en engelsk bok ( eller vilken bok som helst) och du ska ha prov på det om någon vecka, de två första kapitlerna förståd jag inte ( i svenska böcker förstår jag inte de första kapitlerna), jag var helt ute och cyklade när jag översatte med google translate, (ja jag sa google translate). Men jag trodde, de var där de skulle vara men rymde, men de hade redan rymt och blivit hittade.

Mitt tips för att hitta det bästa plugg sättet.
Lite får man hitta sina egna sätt att plugga på och bara ta till vara på tips och prova dem, funkar de bättre då byter man och fungerar det sämre då fortsätter man med det gamla sättet och letar efter andra sätt.

Ursäktar detta långa inlägg.

Bli smartare på att plugga

Lite smarta tips till din pluggning på lovet
 
Här ska jag skriva lite smarta knep som jag lärde mig på en föreläsning i skolan. Du slipper sitta med dina läxor i 5 timmar en kväll, för att läsa till ett prov. Du ska sitta i max 20-30 minuter i sträck, då lär du dig som bäst och kommer ihåg det längre. Men först innan.
 
1. Först ska bara läsa lite slarvigt inte upp och ner. Läs några ord de som är lite kursiva se vad de betyder, det är inte menigen att du ska fatta.
2. Då läser du texten i max 20-30 minuter, och då kommer du ihåg att du läst det här och har en liten hum om vad du läst och fattar lite bättre. Då gissar du lite så lär du dig bättre.
3. Då ska du bearbeta texten du läst. Typ sätta in texten i nya sammanhang.
 
Detta är till ett prov i T.ex. So No ämnen.
 
Post It lappar är bra. 
 
Där skriver du upp några ord som du sedan sätter upp på ett ställe som du går förbi ofta.
Varje gång du läser så tänker du på vad de betyder och efter ett tag kan du det. Sedan på provet kan du det.
 
Det finns några andra sätt som att man ska dra en historia med ett ord Ex.
 
1. Djur  = Kläder
2. Bil  = Inredning

Grejen är att orden ska bilda en historia. 
Ex
Jag har en hund den gillar inte varma kläder så den springer varje gång jag ska sätta på den en lite söt tröja. Så istället går jag till mina andra djur. Grisen och Katten och sätter på den samma tröja, men de passade inte.
 
Eller

Min bil ska få en inredning, men jag vet inte om det ska vara modernt eller inte, jag gillar lite konstiga mönster och saker.
 
Det kan vara svårt att förstå det jag skrivit men något kan vara till hjälp. Ställ gärna någon fråga om ni undrar hur man pluggar till något annat ämne eller om ni inte förstår, så svara jag så gott jag kan.

OTH det man inte tänker på

Jag är glad att jag redan tittat på avsnitten innan. Det skulle bara förstört allt, jag behöver spola tillbaka när jag tänker på vad jag ska se. Lucas hade regndroppar på tröjan men det regnar inte. Hahaha.


Veckans Grymmaste Blogg + Ny omgång

 

Godnatt

Har haft lite ont i huvudet på kvällen så Veckans grymmaste kommer upp tidigt i morgon istället. Men har sett de tre första avsnitten av OTH och det är grymt, är så glad att min syster köpte boxen med alla säsongerna.
Hitta hennes serieblogg 

Tänk att Jimmy Edwards dör, (han hette väl så).

One tree hill

 

Japp nu är det dags att se om One tree hill från början, har sett första säsongen några gånger nu, men den sista har jag aldrig sett och de senare har jag bara sett en gång.

När det bara fanns typ 2 säsonger såg jag OTH första gången och det var i min vinterstuga, då gick serien på femman och vi hade inte femman hemma.


Har planerat in lite smarta tips nu på lovet

Hur PLUGGAR du bäst inför prov.
Tips hur du gör för att må bra och acceptera dig själv för den du är.
Hur du kan träna på ett smart sätt.
 
Hade tänkt mig ett inlägg per dag ungefär. Ge mig någon smart ide som jag kan skriva om. 

Handlat lite mat

Lite kvällsmat, godis ost och kex.


Igår på Företagsekonomi provet

Så fort vi vände på första sidan börjar nästan alla i klassen skratta. Det var bilder på två i klassen, en alien och en älg. Sedan de roliga namnen *xxxx* och liknande. Haha.
Bjuder på en galen bild på mig.


Min frukost

Två Toast mackor och en päron MER.

Någon som längtar

Lisebergs Projekt Helix. Den verkar rolig. JAg tror jag skulle kunna åka den, jag har inte åkt kanonen ännu men det är för att den typ stannar i lopen. 

Då var det höstlov

Jag ska åka till mitt sommarhus och vara där några dagar, sjukt skönt att det finns internet annars skulle jag böna och be om att få stanna hemma. Men detta lovet blir till att chilla och ta vara på den extra timmen som jag missat sen i våras. Fast jag har inte förlorat en timme egentligen, jag har bara tjänat en timme varje år när hösten kommer. Sedan andra halvan av lovet blir till att plugga, plugga och mera plugg. Fast ganska chill plugg med en engelska bok. Det pluggas en massa språk, Tyska, Engelska.
Några olika inlägg jag har.

Vilken julkalender tyckte ni var bäst HÄR
 
Veckans Grymmaste Blogg HÄR
 
 

one.com

På den HÄR sidan kan du läsa om hur du skaffar en egen hemsida med ett eget domän. Där du får domän, hemisda och webbhotell allt i ett paket.
 
På sidan kan du läsa om vad som tillhör och du kan få hjälp av Web Editor som ingår i alla webbhotellspaket. Den hjälper dig att starta upp en egen hemsida och du slipper läsa böcker om hur du programmerar webben.
Har du din domän på one.com bestämmer du hur hemisdan ser ut och visas.
 
Det är enkelt, du väljer först utrymme för hemsidan sedan får du bredvid upp kostnaden. Bild nedanför. 


1. Sedan trycker du på beställ.
Här skriver du in domän, och ser priser. När du skrivit in domän trycker du på Sök  
2. Då kommer du till en sida där du fyller i en massa. Sedan längst ner på sidan trycker du på nästa.
3. Då kommer du till betalning
4. Färdigt
 
Här hittar ni domännamn
 

Rösta om den bästa Julkalendern sedan 2000

Rösta på 2 nummer var.

Dessa är mina favoriter. i denna ordning
  
Julkalender                                 år
1. Ronny & Julia.                          2000

2. Kaspar i Nudådalen                  2001

3. Dieselråttor och sjömansmöss   2002

4. Håkan Bråkan                          2003

5. Allrams höjdarpaket                  2004

6. En decemberdröm                    2005

7. Lasse-Majas dektektivbyrå       2006

8. En rikitg Jul                              2007

9. Skägget i brevlådan                  2008

10. Superhjältejul                          2009

11. Hotell Gyllene Knorren             2010

12. Tjuvarnas Jul                          2011

Humor Facebook-Klassen

När hela klassen sitter inne på Facebook och pluggar. Har företagsekonomi prov i morgon och det är några stycken som sitter inne och kommenterar på facebook, frågar någon en fråga försöker de andra hjälpa till och sedan har man löst frågan.

Har nog inte sett så mycket grädde

Vi fick pannkakor i skolan idag. Jätte gott men den mängd grädde som några la upp till sig själva gjorde mig illamående. Sedan se deras tallrikar när de ätit upp, tomma. Seriöst jag tog lite eller normal mycket. Jag tog lite mer än hälften av deras grädde och slängde hälften. Det blir värre med en massa sylt också.

Hur äter ni pannkakor? Socker, sylt, smör eller grädde.


Sweet Dreams

Nu ska jag gå och lägga mig måste vara pigg imorgon. Ska skriva klart svenska provet eller vad man kallar det för. Och göra det bra. Ska bara nämna att börja meningen med "och" det har min sveska lärare sagt är okej för det är soppas vanligt nu.

Pluggar Tyska

Lyssnar igenom alla läxor som vi har haft, lite repetion. Så jag kan det och så. 
Min lärare har gjort youtube videos som vi ska sitta hemma och lyssna på så nu tar jag en repetion så jag lär mig ännu mer.
Men ska se en film sedan gå och lägga mig sova. Samtidigt ska jag plugga lite. Lära mig Engelska både från filmen och skolböcker.

Snart redovisning i engelska

Få se hur det går, ska prata om kött. Ska bara göra en bra redovisning, inte en sådan som jag gjorde på svenskan. Skulle spela nervös och rädd men började skratta åt mig själv, sedan så tog jag djupa andetag för att inte stå och skratta, när det var meningen att jag skulle vara nervös.


Iväg

Han knappt komma hem innan jag ska iväg igen. Har bara ätit lite mat och ska nu  på introduktions kur så jag får börjar övningsköra. Vet att jag är över ett halvår försenad med detta.

Enkelt sätt för att få fler läsare

Klicka på bilden och börja direkt. 

Frölunda Indians låt

I´m in love. Hockey, Hockey

Glee

Är några säsonger efter. Men det är lite små kul ibland. Pluggar mellan avsnitten och så ser min dag ut för tillfället. GGGGGGLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEE
 

Veckans Grymmaste Blogg + Ny omgång

 

5 saker ni inte visste om mig

1. Jag är glutenintollerant. (Kan inte äta Mjölprodukter)
2. Jag flög första gången när jag var 4 månader.
3. Jag är 1.80 m lång, ändå näst kortast i min familj.
4. Jag har seglat NM i optimist två gånger. 
5. Jag kunde inte ha tröjor som satt runt halsen. (För det kändes som att jag blev strypt)

  Det märket jag måste leta efter så jag inte äter gluten.

Tack för hjälpen juliettems.blogg.se


Ni får bestämma min rubrik

Ge mig en bra rubrik och jag gör ett inlägg om det.
 
Skriv vad som helst. OBS tycker jag erat förslag till rubrik är olämplig svarar jag inte på den.
 
Den som kommer på en bra rubrik får ju en liten länkning i samma inlägg som den kom på.

Skit va coolt

Jag har aldrig sett något liknande. Tänk att kunna göra om sig till vilken person som helst.
I´m impressed.

Godmorgon

Någon mer än jag som är uppe, pigg och vaken. Okej kanske inte så pigg men ändå. Planerar grymma saker för bloggen, eller vi får se om dem är så grymma. Men har gjort några inlägg till höstlovet, kanske några kallar det för november lov. Men det får ni se då.
Har ni tänkt på att jag nästan aldrig använder bilder där jag ler med tänderna, det är först nu på senare tid.
Det är för att jag inte gillar dem. Nu är det bara att fortsätta igen.

Här kommer länkningarna

 
 
Jag glömde säga att ni som följer min blogg redan får en länkning också. Kommentera så lägger jag till bloggen i detta inlägget eller senare.
Någon mer som vill följa min blogg på Bloglovin så kan ni göra det här 

Mig nu och mig i fyran

 
Skillnad hehe, kolla va kort hår jag hade. Ah vill fortfarande ha längre hår, har aldrig varit nöjd med min hårlängd. Jag har lite tur mitt hår har blivit lite längre hela tiden och lite tjockare. Men om en 5 år kanske mitt hår har växt lika långt som det gjort sedan fyran och jag kan ha lite längre och lite tjockare till. Kanske t.o.m perfekt enligt mig. Kommer aldrig klippa av mig mitt hår kort det är en sak som är säker.

Nu gör jag bloglovinbyte

Regler
1. Du får en länkning om du följer min blogg på bloglovin. Du får inte sluta följa min blogg efter bara en dag. Länkningen är en liten bild i ett inlägg med andra och klickar man på bilden kommer man till bloggen.

2. Gör vi ett bloglovinbyte följer vi varandra på bloglovin, men du får ingen länkning. Och du får inte sluta följa min blogg.

 Såhär ser bilden med länkning ut ungefär.


Kommentera om ni vill ha fler såna här erbjudande eller inte.


Vad betyder det här??

Denna kommentaren fick jag och tyvärr förstår jag inget.
 
 
Amama I ahe i ey, tocugilije ocihaf cetopazi acekilu kuxip eyumuhok!!!
 

Helt ärligt jag kan bara Svenska, Engelska och Tyska och jag kan redan nu säga att jag inte förstår.
Vet någon vad det här betyder eller vilket språk det är?

Veckans Grymmaste Blogg + Ny omgång


 
Andra kommentarer hänvisas till andra inlägg.

Denna sparar vi på

Men bara ifall vi behöver vara 80 tals klädda eller liknande.

Modell syster, hehe.


Detta bakade jag igår

Det var fler men de blev upp ätna igår.


Vill ni göra något bra idag

Klicka er in på den här sidan och rösta på foto nummer 5, Tjejen som tagit foto nummer 5 skulle bli väldigt glad, och det är alltid roligt att göra något bra för andra. Som man kallar det i Hindusim eller Buddism Karma.
 
Jag är inte religös eller tror på någon viss gud eller religion, men jag hade ganska bra slutbetyg i Religion när jag gick ut nian.

Godmorgon

Okej klockan är 11 och jag har varit vaken ganska länge. Gick upp klockan åtta idag. Har tittat på filmen LOL med Miley Cyrus. Filmen var ganska bra passar bra på morgonen när man ska vakna sig lite.
 
Nu är det sista chansen att vara med i veckans grymmaste blogg, Här
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag men det blir nog lite roddmaskins träning. Få se hur långt. Igår blev det 7500m jag måste nog köra nästan lika långt idag, måste vinna över min mamma och jag leder med några tusen meter.

Bjuder på denna bild.

Vad ska jag göra idag?

Jag ska städa i köket och sedan ska jag baka lite också. Vet inte varför min familj har fått för sig att jag lovat dem att baka. Hehe. Sedan ska jag träna en massa. Så det är bara att börja nu.
NU,NU,NU,NU,NU
 

Svar på kommentar

Är det inte kalt att segla i oktober?
 
SVAR: Jo lite kalt är det, fast det kan vara värre. På våren i mars, det var några år sedan nu men då var det snö på påsklovet och då seglade man. Jag säger bara att då är det inte kul att vara seglare, vare sig hur varma sockar man har på fötterna är dem som isbitar när man går. Man hade andra sockar som man tog på sig på fötterna när man kom in och de andra hängde man på ett element, och man hade fortfarande kalla fötter när man skulle ut och segla eftermiddags passet.
 
Lite små kul att gå runt i jolleskor när det är snö ute och klampa runt.

I Domkyrkan

Ska ha gudstjänst nu. Klassen sitter inte längst fram som vi gjorde de första veckorna. Sedan ska klassen ha Teaparty med rektorn i morgon. När läraren sedan säger att det håller på i cirka 1 timme, får man lite smått panik. En timme skämtar du. Jag slutar skolan en timme senare. Jag har en i klassen som inte är hemma förrän vid fem tiden.


Helgen

Har varit i Stockholm och seglat. Förra gången jag var i Stokholm och seglade just denna tävlingen, då var One Direction i stan. Gud jag räknade minuter och liknade, nu släpper dem armbanden, nu träffar säkerligen de fansen och liknande. Det gick i alla fall bättre än förra gången, inte så konstigt, för ett år sedan då hade jag precis börjat. Hade liksom varit ute i en halv timme helgen innan.
 
Lite små roligt att se Max Salminen och Josefin Olsson som båda var med på OS 2012 i London.
Va inte så långt efter Josefin eller jo ändå.
Vet ni inte vem Max Salminen är då kanske ni ska gå och läsa på vem som tog ett OS guld i London med Fredrik Lööf.
 
God natt!
 
Veckans grymmaste HÄR

Veckans Grymmaste + Ny omgång


Ska segla i Stockholm denna helg

Så nu är jag på hotellet och något av det bästa som finns är när man kan dra för gardiner så att man inte vaknar av att det lyser igenom. Som på gamla perienner. Det blir ännu bättre när man kan använda sig av en sån här. Man drar bara i snöret/repet och det dras för.

Jag har inte haft tid att blogga, jag har haft massa plugg och det tar aldrig slut. Snart har jag mina första prov och då måste jag plugga en massa mer.

Revenge

Första avsnittet på andra säsongen. Jo det är vad jag tittar på. Det är så spännande och jag har längtat så mycket efter det. Men jag tog en paus, för att dra ut på tiden lite. 
Ska fortsätta titta nu och sedan plugga lite.
Ledsen för den dåliga uppdateringen men jag har en massa läxor och snart har jag i snitt två prov i veckan fram till jullovet så det är därför.

Varför firar vi Sveriges nationaldag

Jag vet inte varför, men nu när jag spelade quizkampen, fick jag en fråga när Gustav Vasa valdes eller kröntes till kung och då var det den 6 juni. Frågan. Är det därför vi firar Sveriges nationaldag? Frågar man någon, varför firar svenskarna sin nationaldag den 6 juni? Då svarar man jag vet inte riktigt varför, och rycker lite på axlarna.

Vet ni varför vi firar nationaldagen i Sverige?

Nu läser jag en bok i svenskan som jag kommer få ett långt förhör/prov på. Så måste vara väl förberedd och göra de saker vi får på provet, träna lite.


RSS 2.0