Krampusar


Sorry om ni blir lite rädda och skräms av dem här. Men är ni i Österrike eller något annat land i mellan europa vid jul tid. Spring för livet och göm er, om ni ser dessa eller hör klockor som dinglar. Annars, kan ni bli piskade med deras kvastar som ni ser dem hålla i. Det är en tradition i dessa länder att piska ur synder ur barnen, för att de ska få mer julklappar, min systers julklapp va däremot ett blått ben, detta på grund av att en tjej som blev piskad inte kunde vara tyst och denna tjej följde efter min syster in i en gränd som min syster försökte gömma sig i. Krampusen piskade på båda även om det bara var en som skrek.

Det värsta ni kan göra är att skrika, kolla heller inte in i deras ögon (för det är respekt) eller så tar ni bara och håller i en cigarett, det är något med cigaretten som förstör dräkterna, dessa kostar några tusen.

Hör du eller ser ett monster eller något liknande spring och göm er, ni är heller inte säkra inne på hotellet, om det inte är låst. Sök på krampusar och läs mer eller bara titta på bilder för att veta vilka ni ska gömma er för. 

Kommentarer
Postat av: Sofia - En blogg om tv-serier

Fast det är inte speciellt för katoliker utan för mellan europa ;)

2012-12-04 @ 14:18:51
URL: http://www.nattstad.se/Sofia.Mattsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Du är som jag, lat?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0